Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа ромео 145 или Fiat Punto2?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За маневреността е ясно, пунтата си завива като кола... Друг е въпроса, че по мое мнение QV-то не си завива по принцип А колкото до цената на частите, досега само фар е купувала сестрата(по понятни причини ), който май излезе малко под 200лв менте...

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
      Първоначално публикувано от pipi
      Ми какво да ВИ кажа мненията на приятелките ми са същите, без да разбират от коли, само 2 които са шофьорки казват да си помисля хубаво.
      Имам подозрения, че някой ти е казвал, че алфата не е здрава кола, създава много проблеми и т.н. все негативни неща.
      Порови се малко във форума и ще намериш достатъчно информация.
      Като поддръжка частите на алфата са по-скъпи от тези на фиата, но няма как - тя просто е по-скъп автомобил.
      Все пак не сте длъжни да купувате алфа има достатъчно други също така хубави марки.

Какво значи "не е здрава кола", ако не се поддържа няма да е здрава. Имам представа за какво говориш, никой не ми е казал.)
      Не съм сигурна, че поддръжката на фиата ще е по-ефтина.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD
      http://bendidas.hit.bg/

Comment

Едва ли проблема с подръжката ще е най-сериозен при избора, според мен цените на частите в много случаи ще са почти еднакви. По сериозно си заслужава да се помисли върху разхода на гориво, щото и Алфата с най малкия ДВГ трудно пада по 10/100 /сега ще се нахвърлят върху мен, за това как колите им горели по 5-6/100, но аз говоря за марката като цяло/, а този агрегат на Фиат, до колкото имам наблюдения /скромни/ е доста икономичен.
        Дизайна и на двете коли е добър, с лек превес на Алфата /лично мнение/, но пък Пунто-то някак си по-пасва на жена /пак лично мнение/, та като цяло съвета ми към колежката е да си купи тази която и е на сърцето и която ще и радва душата всяка сутрин като се качи в нея, щото ако всички бяхме разумни щяхме да караме Фолксваген и Пежо, ама на, не сме ,и предпочитаме красивото пред разумното /ма то така е и с жените, по-добре красива от колкото практична ->пак лично мнение/
        Успех!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Влади, я пусни една снимка на жена си да преценим колко е практична. :P :P :P
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
            Влади, я пусни една снимка на жена си да преценим колко е практична. :P :P :P
            безсрамник :P
            и още
            прУстак :P
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Баща ми има Пунто 2 1.9JTD и е супер доволен. Карал съм я- за градска кола е супер, маневрена е особено със сити опцията на ел хидравличния волан. Разхода е добре 6-7л градско, 4-5л извънградско. Двигателя ми се струва еластичен за сметка на турбото, набира си до 5000об без проблем. Има си и борд компютър. Дизайна е хубав. Здраво купе.
              Минуси според мене: Евтини пластмаси в интериора, все нещо скърца вътре, касетофона е на много гадно място сложен, както и копчетата за ел стъклата, тонколоните на аудиото са под всякаква критика, ще слушаш качествено музика ама друг път, степените на перката на парното често дава дефекти, климатика не е автоматичен, спирачката е много чувствителна, седалките не са като на алфата със странични опори за тялото. Колата стои по-високо и над 140км/ч ми се струва не толкова стабилна колкото алфа боксера примерно. Секторната кутия съм чувал че пукала, скърцала при завой/фабричен дефект/.
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Така

Crusader написа:
                ако всички бяхме разумни щяхме да караме Фолксваген и Пежо,
                То всичко е доста относително по скоро е квото уцелиш. Баща ми преди време имаше Фиат Ритмо изклуючително здрава кола човека на който я продаде още я кара. После имаше Типо Това си беше все счупено а беше на 3 години. та при покупката на втораупотреба кола е наи вече късмета. Както казваше един познат за кола и за жена съвет не давам.
                Колкото до фолксваген и пежо имам съвсем други набюдения. един приятел има Голф 3 и не излиза от бокса тоя голф. А пежо на година и половина се превруща в страшна гробница вътре хлопа повече от моита алфа която е на 9 години. и последно както каза водещия на Топ Гиар ако имате кола която да е жсе счупена постоянно да ви дава ядове и да не става за нищо пишете ми на Ivegotapeogeot@topgear.com Извинявам се на колегата Crusader ако нещо от мнението ми не му допада аз просто изказвам лично мнение
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Няма проблеми, ей ги мойте хубавици
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Re: Така

Първоначално публикувано от rtfm
                    Няма проблеми, това е твое мнение /всеки има право на такова/, но аз друго имах в предвид, по скоро че горепосочените марки са доста по икономични и с доста по ефтинки части/което ги прави практични като коли втора ръка/, ма като не ми правят "густо" на душата ->няма да ги карам
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Ми какво да ВИ кажа мненията на приятелките ми са същите, без да разбират от коли, само 2 които са шофьорки казват да си помисля хубаво.
                      приятел много е важно да се вслушаш в савета на приятелките а особенно ако са шофиорки
                      conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

Първоначално публикувано от Romeo
                        приятел много е важно да се вслушаш в савета на приятелките а особенно ако са шофиорки
                        pipi е момиче, поне доколкото аз разбрах и затова го обсъжда с приятелките си....

А иначе съвета от мене е: ако можеш се качи и ги покарай, и която по ти допадне нея вземи....
                        Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от chico
                          Аре и аз ше си кажа... Сестра ми кара Пунто мк2, 1.2 , 2000 година... и естествено не съм очарован. Наистина няма много мегдан за сравнения (с моята от подписа), но все пак единственото "положително" нещо на пунтата са петте врати... все пак за кола доста по-малка от 145 е екстра предполагам... Иначе дизайна е приемлив, пластмасовия интериор също. Дразни ме монтираното оргиналното радио - панела му е такъв, че не можеш да го смениш с друго, винаги ще личи,че не е сток. За динамика и харчене както е казал Вальо, 1.2 модела е добър компромис за градска кола като цяло... Но не очаквай някой да ти препоръча пунта в този форум
                          Аз ще препоръчам Пунто,оти ШО? Свещи оригинални цена с ДДС 19.35лв,накладките са евтини и се сменяват за една цигаа врема предните.Караме го служебно и е над 60000км-нема трепкане,а го карат само изроди.Гори извънградско 4.8,градско 7.3.Като изключим некачествената сглобка,че не се знае дали в Полша или Бразилия е правено и се пука челното стъкло-това е трето,нямам забележки.По-удобна е за градско каране таман 3 пъти от 145
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Pipi извиняваи бес да искам сам про4ел Pepi и не расбираи погрешно това за приателките шофиорки
                            conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

Абе pipi бат ти Насо ще те посъветва - амая то каквото намериш по изгодно и в по-добро състояние - това ще е И двете стават
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Вирусе ти щото се коли с половин табло караш, та знаеш ка се кара 145 145 99+ си е много арна кола
                                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                                X